Видео

АктуелноВидеоОхрид

(ВИДЕО) Пецаков: Енергетската криза силен удар по буџетот на Општините и ЈП – Владата нема никаков слух за помагање

Енергетската криза силен удар по буџетот на Општините и Јавните претпријатија.  Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков вели дека ситуацијата е катастрофална...

АктуелноВидеоОхрид

Ивановски: Осма година автопатот Кичево – Охрид се уште незавршен, пробиени се сите рокови, а СДСМ ја зголеми неговата цена за 150 милиони евра

На денешен пред 8 години, во 2014та, кај селото Извор, Кичевско,  започнува изградбата на автопатот Кичево до Охрид. Автопат долг...

АктуелноВидеоИнтервјуаОхрид

(ВИДЕО) Петар Маркоски: Уметниците и спортистите се најдобрите промотори на својата држава, ја имам таа привилегија во Охрид да црпам непресушна енергија и инспирација

Петар Маркоски познат како детето со виолината. За прв пат со виолината се среќава на 7 годишна воздраст кога го...

АктуелноВидеоОхрид

(ВИДЕО) Охрид SOS една недела чека резултати од испитувањето на квалитетот на водата во каналот

Минатиот понеделник добивме известување од инспекторот за животна средина во Општина Охрид, Зоран Плушкоски, дека одржале состанок со претставници од...

АктуелноВидеоПолитика

Лазаревска: ВМРО-ДПМНЕ против поголеми плати на 4.700 наставници и нивно трајно вработување

И овде, во Собранието, ВМРО-ДПМНЕ е против минималната плата, против работниците и наставниците.  Цела година ВМРО-ДПМНЕ го блокира законското решение...

АктуелноВидеоОхрид

(ВИДЕО) Патниот правец Охрид – Св. Наум тешко прооден, каде е „Македонија пат“? И Вевчани тешко проодно

Обилните врнежи од снег, кои од утрово ја зафатија Македонија предизвикаа отежнато движење на коловизите и тротоарите. Еве како изгледа...

1 22 23 24 26
Page 23 of 26