АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Сеправославно празнување на Крстовден во Светиот Град Ерусалим

Денес во духовното небо победоносно блеска високо издигнатиот Крст Господов, кој ја потпиша и запечати, како семоќен Христов потпис, повелбата за слободата на човекот од смртта. Залогот за нашата победа и блаженство! Нашето оружје, пофалба и слава! Прославата на чесниот и животворен Крст е велика и длабока тајна на Црквата. Крстот е најголемото сведоштво за самопожртвуваната љубов Божја, која ги...

АктуелноОхрид

Општина Охрид дел од проектот „ЕУ за општините” – ќе добие дел од 5,5 милиони евра наменети за нашата општина

Премиерот Димитар Ковачевски, во своето обраќање на настанот по повод презентација на „Проектот за поврзување на локалните патишта“ во износ...

АктуелноОхрид

(ФОТО)„ Нискоградба“ на терен по објавата за дефектот на раскрсницата на улиците „Галичица“ со „Никола Карев“

Екипи на ЈП НИСКОГРАДБА ОХРИД- Охрид, работаат на отстранување на дефекти на раскрсницата на ул Галичица со ул.Никола Карев и...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Воздвижение на Чесниот Крст Господов, во Сесветиот Храм на Воскресението Христово во Ерусалим

Воздвижение на Чесниот Крст Господов, во Сесветиот Храм на Воскресението Христово во Ерусалим , каде што историски се случило пронаоѓањето на...