Магазин

АктуелноВидеаВидеоМагазинМакедонијаНаш изборНаш ИзборОхрид

(ВИДЕО/ФОТО) Албанија гради платформи, пешачки патеки, тобогани во езеро, и никој не го доведува УНЕСКО статусот во прашање

Ако погледнеме што се има изградено и што се гради во моментов во самото Охридско Езеро во Албанија, и таа...

АктуелноМагазинНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Македонката, со охридско потекло – Барбара Поповиќ ги испеа двете химни на Македонија и Италија

Македонката, со охридско потекло по мајка-Барбара Поповиќ, ќерка на актуелната директорка на фестивалот Охридко лето - Наташа Поповоќ, на стадионот...

АктуелноВидеаВидеоМагазинМакедонијаНаш изборНаш Избор

(ВИДЕО) ТВ СКОПЈЕ 1979 г. за УНЕСКО и инвестициите во хотели во Охрид

Телевизиска репортажа емитувана на , како што тогаш се викаше државната телелвизија „ТВ Скопје “ која е посветена на ставањето...

ВидеаВидеоМагазинМакедонијаНаш изборНаш ИзборОхрид

(ВИДЕО) Света Богородица Заумска – Исконски симбол на верата, а според легендата „За ум“

Крај самиот брег на Охридското езеро, се издига еден од најзначајните религиозни и културни симболи во овој крај – црквата...

АктуелноВидеаВидеоИздвојувамеМагазинМакедонијаНаш изборНаш ИзборОхрид

(ВИДЕО) Како изгледаат молњите на видео 200 пати поспоро од реално време ? !

Погледнете во видеото како изгледаат молњите во забавена видео снимка и до 200 пати поспоро од реалното време. На почеток...

ВидеаВидеоИздвојувамеМагазинНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Пурпурните спектакуларни зајдисонца на плажа КАДМО Охрид пленат сечии очи

Нашиот специјализиран портал за туризам Patuvanja.mk објави разгледница со фотографии од пурпурни зајдисонца направени на плажата „Кадмо“ пред точно 15...

ВидеаВидеоМагазинНаш ИзборНаш избор

(АУДИО) Ви ја промовираме песната „Лагадин“ од Ташко Лаброски а во изведба на Мирко Вретоски

Ви ја промовираме песната „Лагадин“ во изведба на Мирко Вретоски. Музика и текст Ташко Лаброски, аранжман Бојан Џулеиќ. Песната „Лагадин“...

АктуелноМагазинМакедонијаНаш изборНаш ИзборОхридСоцијални Мрежи

(ФОТО) Канео и хеликоптер МИ-8 во низок лет над езерото

Неверојатна фотографија на Александар Менкиноски од иконографската црква Свети Јован - Канео и хеликоптер Ми-8 на АРМ кој надлетува ниско...

1 2 5
Page 1 of 5