ИНТЕРВЈУ

АктуелноВидеаВидеоИНТЕРВЈУИнтервјуаОхрид

(ВИДЕО) Концерт што не смее да се пропушти – Илина Митревска со Оперски рецитал во чест на Св. Климент во Св Софија

Млада, талантирана, образована, позитивна, вака само накратко може да се опише Илина Митревска 21 годишна соло пејачка од Скопје. Илина...

АктуелноИздвојувамеИНТЕРВЈУИнтервјуаНаш изборНаш ИзборОхрид

Охрид – легитимниот наследник на античкиот Лихнидос е и ќе биде моја најголема инспирација, вели Нина Ангелоска во интервју за Охрид1

Уметник со висок стил, перфекција, желба да се предочи реалноста пред очите на гледачот. Младата охриѓанка Нина Ангелоска се повеќе...

АктуелноИНТЕРВЈУИнтервјуаНаш ИзборНаш изборОхрид

Охридскиот рокер кој полека го освојува светот, Александар во интервју за Охрид1: Го живеам сонот за кој мечтаев!

Откако излезе пред очите на пошироката музичка јавност преку настапите се до финаленто на Гранд ѕвездите, охридскиот рокер Александар Јосифовски...

АктуелноИздвојувамеИНТЕРВЈУИнтервјуаНаш ИзборНаш изборОхрид

Македонската снаа од Кенија, Емм Вандера Блажеска, екслкузивно во интервју за Ohrid1: Охрид беше првата дестинација кога прв пат дојдов во Македонија

Емм Вандера Блажеска која веќе неколку години живее во Македонија, поточно Скопје се повеќе го привлекува вниманието , особено преку...

АктуелноИНТЕРВЈУНаш изборНаш ИзборОхрид

Најдески: Наша водилка е мотото “Народот не може толку да извалка, колку што ние можиме да исчистиме”

ЈП Охридски Комуналец работи неуморно. Дење градот се разубавува, а додека сите спијат се чисти. Мотото е дека Охрид заслужува...