АктуелноИздвојувамеИНТЕРВЈУИнтервјуаНаш изборНаш ИзборОхрид

Охрид – легитимниот наследник на античкиот Лихнидос е и ќе биде моја најголема инспирација, вели Нина Ангелоска во интервју за Охрид1

Уметник со висок стил, перфекција, желба да се предочи реалноста пред очите на гледачот. Младата охриѓанка Нина Ангелоска се повеќе го „освојува“ Охрид и предочува пред широкиот спектар на јавниот аудиториум. Неодамна во рамките на Свети Климентовите празнувања таа ја имаше својата втора самостојна изложба, на која беа претставени дела од вечниот град, со постојана светлина во него и на нејзините дела кои таа ја додава.

Низ разговорот за Охрид1, Нина открива детали за својата голема љубов и наклонетост кон форографијата, инспирацијата која ја добива за слик на копчето од фотоапаратот како и следните планови и реализации кои ја очекуваат.

Охрид1: Од каде љубовта кон фотографијата, дали е наследно или можеби вродено тоа чувство и предизвик?
Охрид1: Колку нашиот Охрид претставува инспирација за твојата фотографија и кој дал на градот е најповеќе застапен низ фотографиите?
Охрид1:Мечта за досега нешто не фотографирано?
Охрид1: После средното училиште каде ќе продолжи Нина?