Да помогнеме! Млад охриѓанец се бори со редок и агресивен облик на рак на мозокот, потребни се средства за лекување во Турција – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
UncategorizedАктуелноОхрид

Да помогнеме! Млад охриѓанец се бори со редок и агресивен облик на рак на мозокот, потребни се средства за лекување во Турција

Охриѓанецот Лулзим Демирали од Охрид има потреба од наша помош.  Дијагностициран му е редок и агресивен облик на рак на мозокот.
Лулзим е силна, издржлива и љубезна личност која секогаш била тука за другите во нивните моменти на потреба. Сега, наш ред е да се собереме околу него и да му обезбедиме поддршка што му е потребна за да се соочи со ова предизвикувачко патување.

Како што многумина од вас можеби знаат, битката против ракот не е само емоционално оданочувачка, туку и финансиски оптоварена. И покрај емоционалниот данок што доаѓа со оваа дијагноза, зголемените медицински сметки, третмани и потребата за специјализирана нега ставаат огромен притисок врз финансиите на семејството.

„Ова е причината зошто решивме да започнеме кампања за собирање средства за да помогнеме во покривање на трошоците поврзани со лекувањето, медицинските трошоци и рехабилитацијата на Лулзим. Ние разбираме дека времињата се тешки за секого и не би барале ваша помош доколку не е апсолутно неопходно. Секој придонес, голем или мал, ќе направи значителна разлика во нашата способност да му обезбедиме најдобра можна грижа“, велат од семејството.

*****Јас сум организатор на овој собирач на средства. Организаторот ќе се повлече во име на корисникот и ќе ја пренесе донацијата во медицинскиот центар. Лулзим ќе добие медицински третман како отворена биопсија/хируршко отстранување на тумор, зрачење/хемотерапија, постоперативна нега од Универзитетската болница Медипол во Истанбул, Турција*****

 

ЛИНК ЗА ДОНАЦИИ…