Uncategorized

UncategorizedНаш ИзборНаш изборОхрид

Поради интервенција повеќе часа без вода се корисниците од улиците: “Железничка”, “Прилепска”, “Будва”, “Егејска”, “Винковачка”, “Радојца Новичиќ”, “Кленоец” и “7ми Ноември”

Поради интервенција на водоводната мрежа (поправка на уличен шибер со профил ф100 мм), на ден 26.05.2024 ( Недела) од 07:00...

UncategorizedНаш ИзборНаш изборОхрид

Пецаков: Адреналински натпреватр на отворено во Македонија -Триумф, општината ќе овозможи поддршка за заинтересираните граѓани

Општина Охрид го поддржува и како локална самоуправа ќе земе активно учество и ќе им овозможи на заинтересираните граѓани од...

UncategorizedАктуелноОхрид

Тошковски од Охрид: ИПА треба да биде партнер на МВР со цел заедно да придонесуваме во зачувување на мирот и безбедноста

Денеска во Охрид имав чест да присуствувам на годишното собрание на Интернационалната полициска асоцијација (ИПА) - Регион Охрид каде се...

Uncategorized

Чиста Среда – тримир

Длабоко зачекоривме веќе во четириесетдневно патешествие до Великата и Страдална Седмица и до Сеславното Воскресение. Мистично патуваме како што избавениот...

UncategorizedАктуелноОхрид

Матески: Бараме исплата на платите,но не помалку се значајни и другите барања кои досега не се воопшто реализирани

Вработените во Македонска Пошта денеска протестираат во периодот од 08:00 до 10:00 часот и бараат исплата на платата за минатиот...

UncategorizedНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Дечињата од ООУ „Св. Климент Охридски“и OОУ „Григор Прличев”, стекнаа знаења од областа на екологијата и вештини да ги пренесуваат тие знаења

Ученици во улога на Еко едукатори – активност дел од проектот “Зелена младина - Зелена иднина” 🌱, на Здружение Клуб...

1 2 17
Page 1 of 17