News1.mkВидеа

(ВИДЕО) Симовски: 1.836.713 милиони жители живеат во Македонија

Државниот завод за статистика денеска ги објави официјалните резултати од Пописот на земјава што се спроведе во земјава минатата година.

Како што објави директорот на ДЗС, Апостол Симовски во земјава вкупниот број на населението изнесува 1.836.713 милиони жители.

Проследете го во живо соопштувањето на резултатите од Пописот на населението и домаќинствата