АктуелноВидеоОхрид

(ВИДЕО) Убавините на Охридското Езеро – треба само да престанеме да користиме и произведуваме пластика за еднократна употреба

Еден прекрасен сончев ден во стариот дел на градот. Низ тесните сокаци, пространото сино слатководно море и живите фосили.
Официјални водата почнува да се затоплува, во плитките делови измерени 9°С

Треба само мали промени во навиките за оваа убавина да ни биде благодарна. Да престанеме да користиме и произведуваме пластика за еднократна употреба, вели Никола Паскали од, Нуркачкиот Центар Акватек.

Поддржано од Општина Охрид.