АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Активности на ЈП Нискоградба Охрид

Екипите на ЈП „Нискоградба“ реализираа градежни активности за партерно уредување на крак од улицата „Корабица“ во село Лескоец со површина од 270 метри квадратни.

Извршен е ископ и тампонирање на целиот потег, по што се поставени нови бехатон плочки.

Деновиве екипите на ова јавно претпријатие работеа на изведба на новата канализациона мрежа на крак од улиците „Будва“ и „Винковачка“ и на крак од улицата „Петрино“. Исто така беа спроведени и теренски зафати за санација на бехатонската подлога на дел од „Кеј Македонија“.

Активностите се спроведени по налог на Општина Охрид и се финансирани од општинскиот буџет.

 

општина Охрид