News1.mk

Нови цени на горивата – од полноќ дизелот поскапува за 4 денари

Регулаторната комисија за енергетика одлучи и ги соопшти новите цени на нафтените деривати.

Согласно одлуката, од полноќ цената на бензините останува иста односно ЕУРОСУПЕР БС-95 – 79,00 ден/лит и ЕУРОСУПЕР БС-98 – 81,00 ден/лит. Цената на дизелот се зголемува за 4 денари од полноќ и ќе изнесува 81,00 ден/лит.

Ова се новите цени на горивата:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 79,00 (денари/литар)

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 81,00 (денари/литар)

– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 81,00 (денари/литар)

– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 78,00 (денари/литар)

– Мазут М-1 НС – 53,592 (денари/килограм)