News1.mkМагазинУбавина и Здравје

(ФОТО) Ова се мисиците на Србија и Хрватска во 1930 година

Изборот на најубава жена од година во година е се поспектуларен. Жената од секогаш била убава и негувана, но со текот на годините разликата е во тоа што на овие избори кандидатиките се појавуваат во спектакуларна гардероба, но и костими за капење, со што се истакнува нивната силуета.

Но во 1930 година девојките кои учествувале на изброт за мис биле облечени во народна носија.