Охрид

АктуелноОхрид

Китески: Сите предмети за легализации се согласно Законот за бесправно изградени објекти и Планот за управување на Охридскиот регион

Сите предмети кои што се изработени од страна на општинската администрација и се доставени до Советот, за да одлучува по...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Градоначалникот Пецаков оствари средба со охриѓанецот кој е дел од македонската “Кантер страјк” репрезентација

Градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков денеска оствари средба со младиот охриѓанец Александар Ќулукоски, член на Македонската „Кантер страјк“ репрезентација,...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Љубица Ангелоска Кркачоска назанчена за нова В.Д. директорка на ОУ “Живко Чинго”

Градоначалникот Кирил Пецаков, за нов в.д. директор на Основното училиште “Живко Чинго” Велгошти ја назначи Љубица Ангелоска Кркачоска. Таа доаѓа...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Ретки болести: Фамилна хипомагнеземија, хиперкалциурија и нефркалциноза

Фамилна хипомагнеземија, ниско ниво на магнезиум во крвта, која е проследена со хиперкалциурија, зголемено излачување на калциум преку урината, и...

1 901 902 903 947
Page 902 of 947