Наш избор

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Градоначалникот Пецков во увид на новите инвестициски активности во ОСУ „Свети Климент Охридски“ финансирани од општина Охрид

Денеска направив увид на новите инвестициски активности во ОСУ „Свети Климент Охридски“ кои се финансирани од буџетот на Општина Охрид....

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

На 23 декември починал Св.Наум Охридски, бил погребан лично од Св. Климент во манастирската црква во Охрид

Свети Наум Охридски Чудотворецот починал на 23-ти декември 910 година, во манастирот „Свети Наум“, на возраст од 80 години и...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Столбови за ограничување и урбана опрема на „Македонски Просветители“

Во рамки на активностите за реконструкција на улицата „Македонски Просветители“ утрово екипи на Охридските јавни претпријатија поставуваат столбови за ограничување...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на припадниците на турската заедница во Охрид и Република Македонија им го честита 21 Декември – Денот на наставата на турски јазик

Мајчиниот јазик и националната мисла се најважни обележја и нераскинливи делови од идентитетот на секој народ. ВМРО-ДПМНЕ Охрид како носители...

1 295 296 297 469
Page 296 of 469