Наш избор

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Светиот маченик Теодот и седумте девојки маченички: Текуса, Александра, Клавдија, Фаина, Ефрасија, Матрона и Јулија.

Теодот беше оженет и беше крчмар во Анкара во времето на Диоклецијан. Иако беше оженет, живееше според словото апостолско: оние...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

39 медали ,од кои 10 златни, 8 сребрени и 21 бронзени медал за Македонската Традиционална Таеквон-до Федерација од “Гран при Зворник 2023”

Македонската Традиционална Таеквон-до Федерација, Благодарение на генералниот спонзор ПН МЕТАЛ и Агенцијата за Млади и Спорт, изминатиов викенд на 27.05...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Охрид домаќин на конференција за Локална самоуправа, граѓански организации , образование и спорт

Денеска во Охрид започна тридневната Конференција „Проектни предизвици- Локална самоуправа,граѓански организации, образование и спорт“ што ја организираат Геостратешкиот институт „Глобал“,...

1 193 194 195 419
Page 194 of 419