Наш Избор

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Коалиција “СЕГА” е организацијата која ќе раководи со Младинскиот центар Охрид

По завршување на распишаниот оглас за избор на младинска која ќе раководи со Младинскиот центар Охрид, градоначалникот Кирил Пецаков, донесе...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Градоначалникот Пецаков оствари средба со охриѓанецот кој е дел од македонската “Кантер страјк” репрезентација

Градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков денеска оствари средба со младиот охриѓанец Александар Ќулукоски, член на Македонската „Кантер страјк“ репрезентација,...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Љубица Ангелоска Кркачоска назанчена за нова В.Д. директорка на ОУ “Живко Чинго”

Градоначалникот Кирил Пецаков, за нов в.д. директор на Основното училиште “Живко Чинго” Велгошти ја назначи Љубица Ангелоска Кркачоска. Таа доаѓа...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Ретки болести: Фамилна хипомагнеземија, хиперкалциурија и нефркалциноза

Фамилна хипомагнеземија, ниско ниво на магнезиум во крвта, која е проследена со хиперкалциурија, зголемено излачување на калциум преку урината, и...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Решение за користење средства од буџетот на општината преку субвенционирање на трошоци за користење на спортските терени на ЈП “Билјанини извори”

Градоначалникот на Општина Охрид донесе решение за за користење на спортски терени на ЈП ,,Билјанини извори”-Охрид бр. 07-785/20 донесена од...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Најновите изданија промовирани на Прличевите беседи достапни за читателите

Годинашното издание на манифестацијата „Прличеви беседи“ организирана од институциите чиј патрон е познатиот поет и преродбеник Григор Прличев и координирана...

1 162 163 164 180
Page 163 of 180