Редакција

АктуелноОхрид

Костовски по обелоденувањето на долговите на ЈП: За вистината да биде целосна треба да се спомнат и други параметри

По денешната прес конференција на градоначалникот Кирил Pецаков, на која ги обелодени долговите на јавните претпријатија и општината, сите молчат....

АктуелноНаш ИзборОхрид

(ВИДЕО) Пецаков: Долгот на Општина Охрид заедно со ЈП е 22 милиони евра

Градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков на денес одржаната прес конференција  информира за затекнатата финансиска состојба на општината и јавните претпријатија....

АктуелноОхрид

(ФОТО) Традиција која полака изумира – само неколку тезги кои продаваат честитки и новогодишни реквизити

Тезги со новогодишни честитки, новогодишни украси, балони, толпа народ низ улиците - вака во минатото изгледаа македонските градови во предновогодишната...

АктуелноМакедонија

Корона кризата го зголеми недостигот од професионални готвачи, недостаток има и во Охрид

Пандемијата со Ковид – 19 го зголеми недостигот од професионални готвачи во угостителските објекти, како во охридско-струшкиот регион, така и...

1 1.037 1.038 1.039 1.044
Page 1038 of 1044