АктуелноВидеаВидеоМагазинМакедонијаНаш изборНаш Избор

(ВИДЕО) ТВ СКОПЈЕ 1979 г. за УНЕСКО и инвестициите во хотели во Охрид

Телевизиска репортажа емитувана на , како што тогаш се викаше државната телелвизија „ТВ Скопје “ која е посветена на ставањето на Охрид и езерото на листата на светско културно и природно наследство на УНЕСКО, снимена и емитувана во 1979 година.

Во емисијата покрај тоа што се зборува за културнотои природното наследство се прави и осврт на развојот на Охрид, на инвестициите во хотели, одморалишта и други капацитети на брегот на езерото како услов за развој и симбиозата меѓу човекот и езерото.

—————————————————————————————————————————————–ПОВРЗАНА ВЕСТ Владината УНЕСКО комисија го штити бекатонот на плоштадот кај чинарот ? !—————————————————————————————————————————————-

Интересно е да се напомене дека во тоа време медиумите крајно афирмативно зборувале за урбанизмот, инвестициите, градењето објекти на брегот на езерото и општиот развој на туризмот како стопанска гранка.