Видеа

VOA: Охрид без стручен кадар во туризмот – од март куварите и келнерите масовно одат во Хрватска

Голем број келнери и кувари од март ќе заминат на работа во Хрватска, а голем дел од младите од Охрид заминуваат во западна Европа трајно, без да се враќаат назат. Во меѓувреме средношколци ќе работат во охридските угостителски објекти.