АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Годинава продолжува традицијата на Бадниковата поворка во Охрид

По пауза од две години,Големата радост Бадникови поворки,Продолжува!! Со цел даја продолжиме оваа стара духовна традиција ве покануваме да се приклучите во подготовките се до ,,Бадниковото навестување за раѓањето на Христос”на 6 ти јануари 2023 година кое ке биде одбележано со голема поворка низ Охридските улици,во која ке учествуваат деца пеејки ја некогашната стара коледарска песна ,,Вечниот Бог”, информираат од страна на организаторот.

Децата кои ке учествуваат во оваа манифестација ке добијат божични подароци.Подготовките за настанот почнувааt на 10.12.2022 во 13 часот во спортската сала на ОУ.Христо Узунов.

 

Организациски одбор , Летка Филипова