АктуелноОхрид

ЕВН планира да ја врати ул Славеј Планина во првобитна состојба – „Во комуникација е со наворешната фирма и со општината“

 

Ве информираме дека со надворешната фирма сме во комуникација и со Општината. Планирано е бекатон коцките да се наредат долж тротоарот, а преминот исто да се пренабие и да се постават бекатон коцки до конечно асвалтирање.

Инаку жителите од улицата Славеј Планина, реагираа дека пред месец дена се извршило наверојатно поставување на броило на улицата, притоа се ископала цела улица и 20м тротоар. Сега после месец дена имаме дупка на улицата и нефункционален тротоар, велат тие и додаваат:

-Во случајот можеби вината не е на ЕВН, туку работата не е довршена од страна на нивен подизведувач, велат жители на ул Славеј Планина Охрид и бараат улицата да имс е врати во првобитна состојба.

извор: Охрид 1

фото: Охрид 1