ВидеаМакедонијаРепублика

Галичка свадба: Чувар на традициите на македонските печалбари

„Низ прстен те гледам, во срце да ти влезам“ е само еден од бројните обичаи на традиционалната Галичка свадба.

Повеќе во видеото на TRT Balkan