News1.mk

Бугарскиот премиер Кирил Петков во посета на Скопје

Бугарскиот премиер Кирил Петков денеска ќе престојува во посета на Северна Македонија. Посетата, како што соопшти службата за информирање на бугарската влада, е по повод 30-годишнината од признавањето од Бугарија на независноста на Република Северна Македонија. Во Скопје Петков ќе биде придружуван од министрите за надворешни работи и за транспорт Теодора Генчовска и Николај Шабев. Во соопштението се наведува дека посетата ќе означи нов почеток во развојот на билатералните односи и ќе ги означи следните чекори што ќе ги преземат двете влади за решавање на отворените прашања меѓу двата соседа.

извор/фото: агенции