Охрид

АктуелноОхрид

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид на свечен начин и со пригодна програма ќе го одбележи 5. Мај – Денот на македонскиот јазик

  На 5 мај 1945 година, со Решение на Народната влада на Федерална Македонија била усвоена азбуката на македонскиот јазик,...

АктуелноОхрид

Свршеница од Гоце Делчев била Охриѓанката Јанка Каневче „Ако се случи нешто со мене, има две нешта за кои милеам – татковината и Јанка, чувај ги и двете“

Гоце Делчев (1872 – 1903)  е еден од најголемите револуционери во историјата на македонскиот народ, еденодлидерите на Тајната Македонско -...

АктуелноОхрид

Пецаков: Незамисливо е Охридското Езеро да е изостанато од повикот за доделување на концесија за организирање на рекреативен риболов – да се преиспита оваа одлука

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство распиша Јавен повик за доделување на концесија на рибарите за организирање рекреативен риболов. И...

АктуелноОхрид

(ФОТО) Левица Охрид со апел до инспекциските служби да извршат увид на објект во Лагадин, велат Битолски бизнисмен гради дивоградба

ЛО Левица Охрид со апел до инспекциските служби да извршат увид на објект во Лагадин. До ЛО Левица Охрид, пристигна...

1 26 27 28 155
Page 27 of 155