Актуелно

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Ретки болести: Леукоенцефалопатија на мозокот и ʼрбетниот мозок со покачени лактати

Леукоенцефалопатија на мозокот и ʼрбетниот мозок со покачени лактати е ретко нарушување кое се карактеризира со низа невролошки проблеми. Пациентите...

АктуелноВидеоОхрид

(ВИДЕО) Жителите од Лакочереј протестираат и вечерва, сопственикот на хотелот им објаснува зошто ги примил и по кој основ

Вечерва жители на селото Горно Лакочереј се собраа на протести пред хотелот каде се сместени припадниците на „Лев Тахор“. Тие...

АктуелноОхрид

(ФОТО) Пецаков: Студенчишкото Блато мора да ја добие онаа форма на заштита што ја заслужува не само поради препораките на УНЕСКО туку затоа што има одреден редок растителен жив свет

Денеска во големата сала на Општина Охрид се одржа Јавна расправа за Нацарт на Закон за прогласување на Студенчишко Блато...

1 245 246 247 306
Page 246 of 306