АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Преглед на активности на оперативните служби на ЈП Охридски Комуналец

Од активностите за хортикултурно уредување и тековно одржување на зелените површини издвојуваме: отстранување на дива и неуредна вегетација улици АСНОМ, Галичица, Сирма Војвода, 7-ми Ноември и Мирка Гинова
✅ Се интервенираше и по речните корита и канали на потегот од улиците Кленоец и 15-ти Корпус за отстранување на дива вегетација и отпад
✅ По налог на општина Охрид исчистена е локација на ул.Славеј Планина од обрасната вегетација
✅ Редовни активности (косење, шишање украсни форми и плевење) на централните парковски површини