АктуелноВидеаВидеоИздвојувамеНаш изборНаш ИзборОхрид

(ВИДЕО) Нискиот водостој ја „зголеми“ плажата Лабино

Плажата Лабино деновиве има речиси двојно поглема површина. Ова доаѓа како последица на нискиот водосотј на Охридско Езеро, чиј водостој подолг период е под максимално дозволената кота.

Плажата Лабино која се наоѓа под ридот каде се Плаошник и Самоиловата тврдина е со значително  поголема површина од вообичаено, а како изгледа денес погледнете во видеото.

Фото Охрид 1