ВидеаВидеоНаш изборНаш ИзборОхрид

(ВИДЕО) Реална закана Охридскиот регион од заштитено подрачје под УНЕСКО, да се најде на листата на светско наследство во опасност – Владата не прави ништо

Урбанизацијата, дивоградбите и загадувањето се реална закана Охридскиот регион од заштитено подрачје под УНЕСКО, да се најде на листата на светско наследство во опасност. Активистите критикуваат дека речиси ништо не е направено, а Владата не кажува што напишала во извештајот до УНЕСКО, објавија на својот ФБ профил ДОМА.

извор: ФБ Дома