АктуелноОхрид

Докторите разочарани, во здравството и денеска нема плата

Револт кај вработените во здравството. Тие не зеле плата ни денеска, со што се пробива законскиот рок за исплата на плата. Видни доктори од Охрид, но и од земјават својот револт веќе почнаа да го искажуваат преку социјалните мрежи. Тие отворено пишуваат дека ова се случува прв пат до олку да доцни исплатата на плата.

фото: Архива