АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Опасност на чаршискиот мост во Струга, фенерот од мостот едвај стои провиснат на кабелот, постои опасност од струен удар

На ФБ профилот „Спомнете ја Струга барем на карта за временска прогноза„ објавени се фотографии преку кои се предупредува на голема опасност.
Имено педен од уркасно поставените фенери кои го осветливаат мостот, е скинат и стои провиснато надолу на самиот кабел.
-Украсната светулка е уништена и се држи на кабелот, чии жици во секој момент можат да дојдат до контакт – допир со металната ограда и може да усмрти едно или повеќе лица кои секојдневно од тука минуваат и се држат за металната ограда.
ЗАР ТРЕБА НЕКОЈ ИЛИ НЕКОИ ДА ПОГИНАТ ОД СТРУЈНИОТ НАПОН ПА ПОТОА ОДГОВРНИТЕ ДА ПРЕЗЕМАТ НЕШТО ??????
Струга
30. Септември. 2022 год.
стои во објавата на ФБ со големо внимание од допирање на оградата.