Top NewsАктуелноНаш ИзборНаш изборОхридПоследни Вести

ПУПЕ КОМПАНИ веќе традиционален превозник на митинзите на ВМРО ДПМНЕ од Охрид

ВМРО ДПМНЕ вчера го организира според проценките на многумина најголемиот митинг одржан во Македонија до сега. Странските медиуми јавуваат дека на митингот имало помеѓу 70.000 и 80.000 поддржвачи, а голем број од нив беа од Охрид.

Мирчески ги демнатира тврдењата на претседателката на СДСМ Охрид, Кристина Крлеска Деспотоска, дека на митингот заминале само 4 комбиња.

„Јас го вршев превозот и имаше точно 13 автобуди и  12 минибуси без ни едно слободно мест. Не одеа полупразни, туку динга полни, 850 луѓе со автобуси и 40 автомобили имаа.“ – вели Мирчески.

Традиционално, и овој пат превозот партијата го организира со превозникот ПУПЕ КОМПАНИ , кој повеќе од 10 години вози за митинзи на оваа партија.

ПУПЕ КОМПАНИ е фирма во сосптвеност на Јован Мирчески, братучед на Бранко Црвенкоски , а беше познат и како т.н. окорели сдсмовец, до последните избори 2021 гоа јавно ја формира, финансира и успешно ја внесе во Советот на градот независната листа „Охрид пред се“ која беше целосно составена од докажани и долгогодишни членови на СДСМ кои тврдеа дека партијата скршнала од идеологијата и заминала во некој други води.

Ohrid1.com