АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Дождот кој интензивно врнеше скоро еден час Булеварот Туристичка го претвори во езеро

Силниот дожд кој најврна во Охрид попладнево зад себе остави поплавени улици низ градот. Главната сообраќајница Булеварот ,,Туристичка,, беше речиси тешко проодна за сообраќај поради големата количина вода која се насобра и која неможеше да се понира толу брзо низ отворите на булеварот.

 

Истата ситуација се случи и со улицата ,,Гоце Делчев,, која беше претворена во мало езерце и беше теко проодна.

 

Поплавени се и други улици низ Охрид како улицата ,,Егејска,, која исто така сообраќајот се одвиваше отежнато со оглед на големата количина вода која се задржа на коловозот.

 

 

 

&