Црвен крст Охрид со беспланта обука за спасители на отворени води – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Црвен крст Охрид со беспланта обука за спасители на отворени води

Уште неколку дена остануваат за пријавување на бесплатната обука за спасител на отворени води, која во организација на Црвен крст Охрид и под водство на национални инструктори за безбедност на вода ќе се реализира од 20-27 јуни 2022 г.

 

Сите оние млади, хумани луѓе кои се на возраст од 18 до 35 години и успешно ја завршат осумдневната обука за спасител на вода, ќе се стекнат со меѓународно признаен сертификат за спасител на вода и ќе бидат дел од Единицата за безбедност на вода при Црвен крст Охрид која се грижи за безбедност на корисниците на капалиштата на Охридското езеро.

 

Црвен крст Охрид