Наш ИзборНаш изборОхрид

Донација од “Костал” за ОЕМУЦ “Св.Наум Охридски”

Во просториите на ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ од страна на претставници на компанијата „Костал“ беше предадена вредна донација која се состои од  компјутерска опрема.

Опремата е составена од 13 преносни компјутери (лаптопи), 9 десктоп компјутери, 4 рутери, еден сервер и останата мрежна опрема. Таа е наменета за подобрување на компјутерската мрежа во училиштето како и подобрување на условите за работа и изведувањето на наставата.

Донацијата е резултат на повеќегодишната соработка на компанијата „Костал“ со ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“  што се одвива преку дуалното образование, а која ќе продолжи и во наредниот период.

 

 ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“