АктуелноОхрид

Божиновски: На 9-тата седница на Советот на Општина донесовме Одлука за Правилник за награди од Фондот за иновации

Со цел стимулирање на иновативни и креативни ученици од средно образование има да се доделуваат награди на талентирани ученици од областа на технологијата, унапредување на технолошкиот процес како и заштита на животната средина.
✍🏻Пријавата на ученикот може да биде индивидуално заедно со својот ментор-предметен професор или во тим од максимум двајца ученици и ментор.
🥇Прва награда – 45.000 денари
🥈Втора награда – 30.000 денари
🥉Трета награда – 25.000 денари.
-напиша во својата ФБ објава советникот од ВМРО ДПМНЕ, Перчо Божиновски.