АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Пецаков: Дневен центар за деца со церебрална парализа на просторот во поранешната касарна

Гарантиравме подобра грижа за сите охриѓани и тоа го реализираме
✅ Советот на Општина Охрид, на денешната седница едногласно ја усвои иницијативата за отстапување на простор за изграбда на Дневен центар за деца со церебрална парализа. Просторот за оваа намена е предвиден во поранешната касарна.
👉 Децата со церебрална парализа досега немаа Дневен центар, а родителите со години бараа простор за негова адаптација за згрижување и анимација на оваа категорија деца.
👉 Нашата цел како Локална самоуправа е да правиме се што е во наша надлежност и моќ за да ги подобруваме условите за живот на Охриѓани.
-напиша во својата ФБ објава градоначалникот Пецаков.