Наш изборНаш ИзборСвет

Се укинуваат ограничувањата за влез во Црна Гора и Ирска

Поради подобрената епидемиолошка состојба со Коронавирусот, властите на Црна Гора ја укина обврската за поседување на COVID потврда за влез во Црна Гора. Новата одлука стапи во сила од денешниот ден (11.03.2022 г).

Исто така, од патниците во Ирска веќе не се бара да покажат доказ за вакцинација, доказ за закрепнување или негативен резултат од PCR тестот по пристигнувањето. Нема барања за тестирање или карантин по пристигнувањето во Ирска. Дополнително, од патниците во Ирска веќе не се бара ни да пополнат формулар за лоцирање (PLF).

 

 

извор/фото: агенции