Последни ВестиСвет

Забрана за емитување на “Раша тудеј” во Германија

Германската државна институција задолжена за медиумите (МАББ) го забрани емитувањето на телевизискиот канал „Раша тудеј ДЕ“ во Германија поради немање лиценца, објави денеска „РИА новости“.

„Комисијата на 1 февруари официјално го забрани организирањето и емитувањето на програмата на ‘Раша тудеј ДЕ’ во Германија бидејќи нема потребна дозвола во согласност со законодавството за медиуми“, се вели во соопштението на МААБ.

Покрај сателитското емитување, регулаторот побара и да се прекине емитувањето на интернет и преку мобилните апликации.

извор/фото: агенции