News1.mkВидеаМагазин

(ВИДЕО) Таировиќ -прво наместо „Македонско девојче“ отпеа Бугарско, а сега се извинува и најавува песна „Македонија“

Српската пејачка Теа Таировиќ откако ја разлути македонската јавност со тоа што го промени текстот на македонската песна „Македонско девојче“ во „Бугарско девојче“, сега се извинува преку видео објава. Меѓу другото, објаснува дека во нејзиниот нов албум ќе има и песна која се вика „Македонија“. Како што вели песната ја напишал татко и за неа. Во новата песна се спомнува Охрид, Св наум ….

Што точно кажува, погледнете во видеото во продолжение: