ВидеоОхрид

(ВИДЕО) “Животот на Евреите во Македонија” – Eвреите во Охрид

Во 2020 година, Фондот на Холокаустот на Евреитe од Македонија започна проект под наслов “Животот на Евреите во Македонија”. Проектот, кој е делумно финансиски поддржан и од Министерството за култура, содржи документарен видео материјал снимен на повеќе локации низ земјата, меѓу кои е и Охрид.

Документарниот филм може да го погледнете во продолжение …