News1.mkглавни-вестиМакедонијаНаш избор

(ФОТО) Охриѓанецот Каневче на Водици со хуманитарна акција во Битола

Пакетчиња, играчки, едукативни и забавни содржини поделивме на над 50 дечиња од еднородителски семејства, дечиња на невработани родители, од згрижувачки семејства, со попречености, но и на дечиња, случајни минувачи пред Метро, во Битола.Благодарност за Biljana Temelkova-Bejkovska за организацијата, а посебна благодатност за Violeta Kosta Krstevski за донацијата со која дообезбедивме пакетчиња и играчки, за Vincini и It Cafe за поддршката, се вели во објата од охриѓанецот Димче Каневче познат по бројни хуманитарни акции.