Актуелноглавни-вестиИздвојувамеНаш изборОхридРепублика

Дали „Шпаркасе Банка“ има нај споро електронско плаќање на светот ?

Чекање со часови да се реализира трансфер на пари помеѓу две сметки во истата банка, јавувања на телефон во центарот за „е плаќања“, нервози и ургенции да се реализира трансферот – тоа е состојбата која ја доживуваат клиентите на некогашната „Охридска Банка“ која повеќе не постои, а клиентите на „Охридска“ сега маки мачат и не им се верува како е можно нешто што пред 15 години траело 30 секунди, во „Шпаркасе банка“ да трае најмалку три часа ?

Со преземањето на „Охридска банка“ не исчезна само брендот, туку очигледно е целосно уништен еден перфектно функционален систем кој работеше беспрекорно.

„Охридска Банка“ интернет банкарство воведе уште во деведесеттите години на минатиот век кога се користеше „дајл ап“ интернет и од тогаш, па се до пред 5 месеци клиентите имаа беспрекорен систем за електронски плаќања, каде трансферите се одвиваа за 30 секунди, но тоа го снема со доаѓањето на „Шпаркасе“ и префрлањето на клиентите на новиот систем кој функционира катастрофално лошо, трансфери кои се правеа за 30 секунди сега се прават најмалку за три часа ( ако имате среќа, ако не може да ја направите уплатата меѓу сметки во истата банка во 8 часот наутро и да се реализира во 14 часот поручек ).

Зошто клиентите на некогашната „Охридска Банка“ се изложени на вакво малтретирање од „Шпаркасе“ не одговорија иако уредно поставивме прашање зошто нивното „е банкарство“ е толку споро и им прави толку главоболки и проблеми на нивните клиенти.

ДВОЈНО ЗГОЛЕМЕНИ ПРОВИЗИИ

Но „Шпаркасе“ не донесе само уназадување и враќање назад со најспориот систем за електронско банкарство кој им го нуди на клиентите. За овој спор и нефункционален систем, оваа банка на клиентите речиси двојно им ги зголеми провизиите па клиентите кои сега кинат нерви и чекаат со часови за услуга која порано траела 30 секунди плаќаат двојно повеќе провизија на оваа банка.

ПОВЕЌЕ ВЕСТИ ЗА ШПАРКАСЕ БАНКА

„Шпаркасе“ ги извести корисниците дека не им прикажува точна состојба на сметките

(ФОТО) Конечно поставен чадор за сонце бред „Банката“ во Охрид

ЗА ПОВЕЌЕ ВЕСТИ ОКОЛУ ПРОБЛЕМИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ СО ОВАА БАНКА КЛИК ТУКА