АктуелноВидеаВидеоНаш ИзборНаш изборОхрид

КУД Пирамида и Св Петар и Павле настапија на фестивалот Костески во Охрид

Културно уметничкото друштво Пирамида кое ги негува традициите на Египќаните во Охрид и  Фолклорен ансамбл „ Св Петар и Павле“ од Мешеишта настапија вечерва во Охрид во рамки на фестивалот Костески  на кој настапија и ансамбли од повеќе држави.

КУД ПИРАМИДА ГИ ПРЕДВОДИ АНСАМБЛИТЕ НИЗ ЧАРШИЈАТА ВО ОХРИД

ВИДЕО ОД НАСТАПОТ НА АНСАМБЛОТ СВ ПЕТАР И ПВАЛЕ

АНСАМБЛ ОД МОЛДАВИЈА

АНСАМБЛ ОД ПОЛСКА