Охрид

АктуелноОхрид

„Фронт 21/42“: Нов закон во корист на урбаната мафија – Владата повторно овозможува урбанизација на селата во заштитените подрачја, како Лагадин, Љубаништа и Елшани

Од Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ излегоа со јавен став во врска со Предлог Законот за изменување и дополнување...

АктуелноНаш изборОхрид

IN MEMORIAM – Крсте Мартиноски конзерватор и реставратор на уметничките вредности, човекот кој ја реставрираше вековната Горна Порта

Крсте Мартиноски, нашиот Крки, уникатна Мешеишко-охридска легенда, замина во вечноста и бесконечноста, но само привидно физички, не духовно, оти во...

АктуелноНаш ИзборОхрид

Граѓаните со поддршка за Пецаков, јавноста се сомнева во подземна игра на политичкото подземје

Масовна поддршка за градоначалникот Кирил Пецаков и сомнеж во подмолна игра на политичкото подземје го поплавија Фејсбук во текот на...

1 915 916 917 947
Page 916 of 947