Наш избор

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Денес се празнуваат Рамноапостолни Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангелариј, и нивните учители Кирил и Методиј

Големиот сесловенски просветител свети Климент Охридски Чудотворец почина на денешен ден, во 916 година. Но, бидејќи тој и за време...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Традиционална крводарителска акција по повод празникот Св.Климент Охридски

Традиционалната крводарителска акција која во организација на Црвен крст Охрид секоја година се одржува за празникот Св.Климент, и оваа година...

1 3 4 5 109
Page 4 of 109