Наш избор

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Столбови за ограничување и урбана опрема на „Македонски Просветители“

Во рамки на активностите за реконструкција на улицата „Македонски Просветители“ утрово екипи на Охридските јавни претпријатија поставуваат столбови за ограничување...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на припадниците на турската заедница во Охрид и Република Македонија им го честита 21 Декември – Денот на наставата на турски јазик

Мајчиниот јазик и националната мисла се најважни обележја и нераскинливи делови од идентитетот на секој народ. ВМРО-ДПМНЕ Охрид како носители...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Благодарницата од Бигорскиот Манастир доволен сведок за нејзините големи дела , Летка Филиповa жена која несебично помага и шири позитива во секоја смисла на зборот

Човек со големи вредности, жена поборник за подобро утре, хуманистка која безрезервно е на браникот на помошта, се со една...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Традиционалните хартиени честитки се враќаат повторно преку дечињата од Православна младина при Соборен Храм Св.Никола во Враништа

Честитките со кои пораснаа генерации наназад и кои претставуваа најава за најмагичниот период во годината, преку кои се честиташе Новата...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Дефект на водоводната мрежа на улица ” 1ва Македонска Ударна Бригада”, без вода корсниците од Стобекс кон с.Рамне

Поради дефект на водоводната мрежа на улицата " 1ва Македонска Ударна Бригада" ( пукната цевка со профил ф 90 мм...

1 129 130 131 303
Page 130 of 303