четврток, февруари 29, 2024

Актуелно

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Конкурс за доделување на Повелба- Патрон на градот Св.Климент Охридски

По повод 8-ми Декември – “Св.Климент Охридски”, Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија распишува Конкурс...

АктуелноОхрид

Новата американска амбасадорка со силна поддшка за зачувување на статусот на Охрид во УНЕСКО

Протоколарна средба остварив денес со новата американска амбасадорка, Н.Е. Ангела Агелер. На средбата зборувавме за предизвиците со кои се соочува...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) ЈП „Охридски Комуналец“ со активности за чистење на речното корито на р.Сушица и суводолицата во с.Велгошти

Активности за чистење на речното корито на р.Сушица и суводолицата во с.Велгошти Денес нашите екипи спроведоа активности за чистење на...

АктуелноОхрид

Претседателот и секретарот на Охридските пензионери Трпчески и Владимиров, казнети со глоба од 2.000 евра

Државниот пазарен инспекторат од Охрид при извршена контрола во Здружението на пензионерите Охрид и Дебрца,денови констатира злоупотреба околу водењето на...

АктуелноОхрид

Голем успех на охридските гимназијалци на на 44-тата Школа „Млади физичари“, ПМФ Скопје, 2022

На ден 11.11.2022 г. во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа натпревар во експерименти, демонстрации, модели и симулации,...

1 383 384 385 742
Page 384 of 742