Актуелно

АктуелноВидеаОхрид

(ВИДЕО) Ранохристијанска базилика на локалитетот “Манчевци” обрасната со трева – трња ги прекриваат мозаиците од IV-V век од нашата ера

Ранохристијанска базилика на локалитетот "Манчевци" обрасната со трева и трња.Трња ги прекриваат мозаиците. Од горниот дел буквално се спуштаат по...

АктуелноОхрид

Патот Ќафасан-Елбасан ќе биде со четири ленти веќе се почнува со работа, а кај нас? Автопат се гради 8 години и не се знае кога ќе заврши

Следниот месец почнуваат градежните работи за реконструкција и проширување на патниот правец граничен премин Ќафасан, на албанско-македонската граница до градот...

АктуелноОхрид

Димитар Спасески и Ердин Далип од секторот за образование при Општина Охрид и Јован Цветкоски-раководителот на Младинскиот центар во Охрид во посета на Охридската гимназија

Во рамките на одржувањето на манифестацијата Маникулт како гости, вчера во поста на Гимназијата беа Димитар Спасески, раководител на секторот...

АктуелноОхрид

Обезбедување информации на сите граѓани преку штанд на градскиот плоштад секој викенд овој месец од страна на Црвен крст

Со своето долгогодишно работење на планот на унапредување и развој на дејноста во делот на првата помош Црвен крст Охрид...

1 305 306 307 639
Page 306 of 639