Редакција

АктуелноОхрид

Азески: Не може сега, во Охрид, чаршијата да не работи во недела – ќе се види дека тоа нема ефекти и ќе биде повлечено

Не може сега, во Охрид, чаршијата да не работи во недела. Туристи во зима не доаѓаат во Охрид во вторник,...

АктуелноНаш ИзборОхрид

Статусот на Охридскиот регион во УНЕСКО останува, треба до 1 февруари да се достави извештај со реализиран напредок

На предлог на Босна и Херцеговина, а со поддршка на Русија, Унгарија, Саудиска Арабија, Кина и Гватемала, Македонија и Албанија...

АктуелноОхрид

Република: Атрибутите што го ставија Охридскиот регион под капата на УНЕСКО под континуирана ерозија предизвикана од човечкиот фактор

Две години бргу ќе поминат… Тоа беа главно реакциите кај јавноста на одлуката на Комитетот за Светско наследство при Организацијата...

АктуелноИнтервјуаНаш изборОхрид

Д-р Мојсовска: Во кардиолошкиот завод беа згрижени најкомплицираните пациенти со КОВИД 19, нашиот тим успеа над 20% од нив комплетно да ги опорави

Над 15 години интервентна кардиологија во Специјалната болница за кардиоваскуларни заболувања „Св Стефан“. Растот на бројот на изведени процедури и...

1 799 800 801 816
Page 800 of 816