Редакција

News1.mkАктуелноОхрид

Приведено лице од струшко, запленети 4.400 парчиња пиротехнички средства

На 31.12.2021 година, по претходно добиена судска наредба, извршен е претрес во домот на 47 годишен жител од струшкото село...

АктуелноОхрид

Република: Атрибутите што го ставија Охридскиот регион под капата на УНЕСКО под континуирана ерозија предизвикана од човечкиот фактор

Две години бргу ќе поминат… Тоа беа главно реакциите кај јавноста на одлуката на Комитетот за Светско наследство при Организацијата...

АктуелноИнтервјуаНаш изборОхрид

Д-р Мојсовска: Во кардиолошкиот завод беа згрижени најкомплицираните пациенти со КОВИД 19, нашиот тим успеа над 20% од нив комплетно да ги опорави

Над 15 години интервентна кардиологија во Специјалната болница за кардиоваскуларни заболувања „Св Стефан“. Растот на бројот на изведени процедури и...

АктуелноОхрид

Обвинителство ќе го гони професорот од Струга, кој со железен боксирач удри ученик

Струшкото обвинителство покрена обвинение против наставникот од средното училиште „Ибраим Темо“ кој првин нападна колешка па потоа со боксирач нападна...

АктуелноИнтервјуаНаш ИзборОхрид

Наташа Поповиќ: Програмата е завршена уште на 30 јуни сега ќе празнуваме, за новогодишните празници останувам во земјава

Завршуваме уште една година. Сите се надеваме на поуспешна 2022, многу планови и желби за истата, но и ги сумираме...

АктуелноИнтервјуаНаш изборОхрид

Наташа Поповиќ: Програмата е завршена уште на 30 јуни сега ќе празнуваме, за новогодишните празници останувам во земјава

Завршуваме уште една година. Сите се надеваме на поуспешна 2022, многу планови и желби за истата, но и ги сумираме...

1 596 597 598 612
Page 597 of 612